Vrije tijd - Autoroutes 


 

Het dorp Midwolda is uitermate geschikt voor het maken van een mooie autoroute in de omgeving. U maakt kennis met het uitgestrekte polderlandschap, fraaie dorpjes, Oldambtster boerderijen, meren, bossen en natuurplassen.  Op deze pagina vindt u een aantal GPS autoroutes en een autoroute die uitgezet is met bordjes. Voor automobilisten met een TomTom autonavigatiesysteem hebben we een serie nuttige plaatsen (POI) in en rond Midwolda gemaakt waar u naartoe kunt navigeren.

 

 


 

 

 

Autorijden met een GPS navigatiesysteem

 

Autonavigatie is snel populair en ook betaalbaar geworden. Over enkele jaren zal vrijwel iedere auto voorzien zijn van satellietnavigatie. Met zo'n superhandig systeem kunt u van A naar B rijden terwijl een vrouwen- of mannenstem u de weg wijst. U komt keurig op uw bestemming aan.TomTom Go navigatiesysteem Rijdt u toch een keer verkeerd, dan wordt de route binnen enkele seconden herberekend en komt u alsnog op uw adres. Ook is het mogelijk om naar diverse nuttige plaatsen (POI) te rijden zoals musea, horeca, benzinestations, parkeerplaatsen, zwembaden, campings, etc. Tegenwoordig kunt u ook GPS-autoroutes en nuttige plaatsen gratis vanaf allerlei websites op het internet downloaden en vervolgens uploaden naar uw TomTom of Garmin GPS.

Het DDM stelt u hieronder de eerste GPS-autoroutes beschikbaar. Bij iedere route is een beschrijving en installatievoorschrift. In de toekomst volgen er meer autoroutes.

 

De GPS-autoroutes:

 

  • Het "Rondje Blauwestad" is 20 km. en kunt u hier downloaden. De autoroute is geschikt voor TomTom navigatiesystemen;
  • De "Eems-Oldambt-Route" is 87 km en kunt u hier downloaden. De autoroute is geschikt voor TomTom navigatiesystemen;
  • De Graanrepubliek-Route is 84 km en kunt u hier downloaden. De autoroute is geschikt voor TomTom navigatiesystemen;
  • De "Mennesroute" is 241 km lang. De route is geschikt voor Garmin en TomTom navigatiesystemen. U kunt deze route downloaden op de website van GPS-tracks.

 

Op GPS-tracks vindt u nog meer GPS-autoroutes die door de provincie Groningen gaan.

 

TOP

 


 

 

 

Eems-Oldambtroute ANWB

 

Deze autoroute, door het Oldambt- en Eemsmondgebied in Oost-Groningen, wordt met bordjes van de ANWB aangegeven. De autoroute is 87 km lang. U kunt de autoroute starten bij de Nederlands Hervormde kerk, Hoofdweg 168, 9681 AL Midwolda. Hier staat ook een informatiebord van de ANWB

 

TOP

 


 

 

 

POI in en om ons dorp

 

Als extra service voor de toeristen die Midwolda met een bezoekje willen vereren kunt u hier een zip-bestand downloaden met Points of Interest (interessante plekjes) in en om ons dorp. Nadat u het zip-bestand hebt gedownload en uitgepakt kunt u de bestanden naar de kaartmap op uw TomTom kopiŽren. U kunt daarna heel eenvoudig, vanaf elke plaats, naar alle belangrijke plekjes in ons gebied navigeren.

 

 

TOP

 


 

 

 

Landgoed Ennemaborgh

 

Landgoed Ennemaborg

 

De vroegste gegevens over de Ennemaborgh dateren uit de 14e eeuw. De borg had toen aan weerszijden twee torens. Het landgoed is ontstaan door de ontginning van veen en was oorspronkelijk 361 ha. groot

 

 

 

Toekomstige huizen aan Het Riet

 

Blauwestad

 

De komende jaren zal de woonwijk Het Riet in Blauwestad er zo uitzien. De woningen liggen op kleine schiereilandjes.

 

 

 

Standbeeld Graaf Adolf

 

Standbeeld Graaf Adolf

 

Dit standbeeld in het dorp Heiligerlee herinnert aan de Slag bij Heiligerlee, op 23 mei 1568, waarbij Graaf Adolf van Nassau om het leven kwam.

 

 

 

Oldambtster boerderij

 

Oldambtster boerderij

 

In het Oldambt in de provincie Groningen vindt u de mooiste herenboerderijen in ons land. In Midwolda staan nog een aantal pronkstukken uit het verleden.

 

 

 

 

VVV/ANWB Winschoten
Israelplein 6
9671 EN Winschoten
Tel. 0597-412255
Fax. 0597-424062

E-mail: vvvanwbwinschoten

 
Vragen of opmerkingen kunnen worden gezonden naar  info@midwolda.nl.
Copyright © 2017 , Digitale Dorp Midwolda. All rights reserved.
Laatste update: 07 november 2013