Toerisme - Blauwestadhoeve


 

In een fraaie herenboerderij uit 1879 is de Blauwestadhoeve gesitueerd. De enorme graanschuur, het voorhuis en de schuren achter de boerderij zijn verbouwd tot een fraai logies- en recreatiebedrijf. U kunt er tevens terecht om te kamperen en diverse (beach)sporten te beoefenen. Blauwestadhoeve ligt vlak bij het landgoed Ennemaborgh en het 800 hectare grote Oldambtmeer met jachthaven en een groot zandstrand.

Dot Bed & Breakfast
Dot Indoor en Outdoor kamperen
Dot Indoor en Outdoor sport en spel
Dot Fiets en bootverhuur


 

Logo Blauwestadhoeve

Inleiding

Sinds medio december 2006 kunt u bij Blauwestadhoeve kiezen uit een verscheidenheid aan logiesvormen. Tevens kunt u er terecht voor allerlei (kids) indoor en outdoor activiteiten, zoals tennis en allerlei beachsport-varianten. In de Pancake Fun Factory kunt u kinderfeestjes, vergaderingen of bedrijfsuitjes houden. De eigenaren Marjolijn en Rob Berrevoets staan garant voor een goede service en een gastvrij verblijf.

 

Logiesbedrijf Blauwestadhoeve.

 

Logeren boven het voorhuis

De bovenverdieping van het voorhuis heeft de beschikking over vier ruime 2 persoonskamers en een 1-2 persoonskamer. U kunt logeren in de Purple room, Black&White room, Beach room, Oldambtmeer room en de Renken room. Douches en toiletten zijn in ruime mate beschikbaar.

 

 

Sorry u hebt geen Java-ondersteuning

 

Het laden van de foto's duurt ongeveer 10 seconden

 

Logeren in de graanschuur

In de graanschuur kunt u overnachten in twee comfortabele 4-persoons familiekamers. De kamers zijn gevestigd in de voormalige meiden- en karnkamer en hebben een toegangsdeur naar de tuin en de boomgaard. Een kamer is invalide vriendelijk. De kamers zijn voorzien van twee boxspring-bedden,een stapelbed, eigen douche, toilet en wastafel.

 

Groepsaccommodaties

De sfeervolle groepszaal, capaciteit 32 personen, is voorzien van stapelbedden met comfortabele matrassen en kussens. U neemt zelf uw slaapzak, lakens en handdoek mee. U kunt zelf koken in dePancake Fun Factory of verblijven in deloungezaal. U heeft de beschikking over ruim voldoende douches, wastafelsen wc's.

 

Breakfast

Aan de gasten wordt het ontbijt geserveerd in de speciaal daarvoor omgebouwde voormalige karnkamer. Deze ruimte is sfeervol ingericht, zodat de gasten van hun uitgebreide ontbijt kunnen genieten.

 

TOP

 


 

 

Indoor kamperen in cottages

U kunt ook indoor kamperen in de graanschuur. U kunt een 2-4 persoons cottage reserveren. Deze cottages zijn voorzien van 2 boxspring bedden, een stapelbed en koelkast. In de graanschuur zijn douches, toiletten en wastafels beschikbaar. 

Indoor kamperen in Tipi's

In de graanschuur staan twee Tipi's opgesteld.  Een Tipi is een authentieke wigwam en heeft een diameter van 4 meter. Er kan met 4 personen, op luchtbedden, in geslapen worden. Meestalwordt een Tipi gehuurd per 2 personen. De Tipi kan ook als "Tipi-comfort" worden ingericht metcomfortabele bedden en een koelkast. U heeft de beschikking overde sanitaire voorzieningen in de graanschuur.

 

Een Tipi.

Kamperen als indianen.

 

Outdoor kamperen in Tipi's

Op de naast de boomgaard gelegen minicamping staanookTipi’s opgesteld. De Tipi's zijn voorzien van een binnentent waardoor er geen water naar binnen kan lopen.

Outdoor kamperen in groepstenten

Op de minicamping staan 4 groepstenten met een doorsnee van 4 meter. De tenten zijn voorzien van een binnentent en zijn geschikt voor 8 volwassenen of 10 kinderen. Men moet zelf slaapzakken, luchtbedden en handdoeken meenemen. 

Standplaatsen op de minicamping

Op de minicamping naast de boomgaard bevinden zich 15 grote standplaatsen voor kampeerders en groepen. Het grasveld is voorzien van drainage. zodat u droge voeten houd. U kunt hier kamperen met uw eigen camper, caravan of tent.

 

TOP

 


 

 

 

Blauwestadhoeve beschikt over twee IndoorBeach-hallen en een all-weather tennisbaan. Men kan het gehele seizoen van zijn/haar sport genieten zonder afhankelijk te zijn van weersomstandigheden. Voor de beachsporten zijn in de graanschuur sanitaire voorzieningen aangebracht voor dames en heren.

 

Hal 1 met twee beachvelden

  • een veld voor beachvolleybal, beachtennis, beachbadminton, beachhandbal, beachgames, speedbadminton, blackminton, beachkorfbal;
  • de gehele hal voor beachvoetbal of beachhockey.

 

Hal 2 voor kidsindoorbeach

  • voor sporten als beachtennis, beachvolleybal, beachbadminton, etc.;
  • voor zandspelen, zandsculpturen bouwen, touwtrekken, skippybalrace, trampolinespringen 4-8 jr., trampolinespringen 8 jr. en ouder en kinderfeestjes.

 

Tennis op de kunstgrasbaan

 

Een all-weather/all-season kunstgras tennisbaan staat tot uw beschikking. U kunt hier m.u.v. sneeuw of vorst het gehele jaar tennissen. Tennisles van een gediplomeerde en zeer ervaren lerares is tevens mogelijk. 

 

TOP

 


 

 

Verhuur van fietsen

U kunt bij Blauwestadhoeve comfortabele Union fietsen huren met 3 of 7 versnellingen. Tevens zijn er ATB 's te huur voor kinderen tot 15 jaar.

 

Excursies met De Watervogel.

 

Verhuur van De Watervogel

De Watervogel is een klassieke sloep voorzien van een electromotor. Met deze sloep kan men zeilend of met behulp van de electromotor bemande excursies maken en genieten van de prachtige omgeving. De sloep ligt in de jachthaven voor excursies met onze gasten.

Fiets en boot arrangement

Arrangementen waarbij men per fiets en per boot het meer verkend. Een voorbeeld: vijf mensen doen de water excursie doen terwijl vijf anderen gaan fietsen. Onderweg ontmoeten ze elkaar en wisselen de groepen.

Zeilschoolarrangement

Gasten van Blauwestadhoeve kunnen als arrangement zeilboten (valken) en sloepen huren.

 

 

TOP

 


 

 

 

Surfen op het Oldambtmeer

 

 

 

 

De omgeving

 

In de omgeving kunt u prachtige fietsen en wandelen, door de pittoreske dorpjes, de bossen, de polders en langs het Oldambtmeer. Fietsroutes zijn volop beschikbaar.

 

 

 

 

Koolzaadvelden in mei.

 

 

 

 

Logies vormen

 

U kunt logeren in kamers, familiekamers, cottages, tipi's, op een slaapzaal of op de minicamping.

 

 

 

 

Een tipi

 

 

 

 

Activiteiten

 

In de twee sporthallen kunt u een scala aan beachsporten beoefenen. Tevens kunnen de kinderen zich er uitleven met allerlei attributen en scupltuurzand.

 

 

 

 

De all-weather tennisbaan.

 

 

 

 

All-weather tennisbaan

 

U kunt het gehele seizoen tennissen op de nieuwe kunstgrasbaan. Een gediplomeerde en ervaren lerares is aanwezig.

 

 

 

 

PanCakeFunFactory

 

In de pancakefunfactory kan met kinderfeestjes en vergaderingen houden. U kunt er genieten van een hapje en een drankje.

 

 

 

 

Loungeruimte

 

In deze gezellige ruimte kunt u heerlijk ontspannen bij de openhaard en lekker loungen. 

 

 

 

 

Fietsverhuur

 

U kunt comfortabele Union fietsen huren met drie- of zeven versnellingen. Ook zij er voor de kinderen ATB's te huur.

 

 

 

 

Zeilexcursies

 

Met de electrisch aangedreven sloep De Watervogel kunnen de gasten een zeilexcursies

maken op het grote Oldambtmeer

 

 

 

 

 

 

Logo Blauwestadhoeve

 

Blauwstadhoeve
Hoofdweg 156
9681 AL Midwolda

Tel: 0597-554055
Fax: 0597-554056
Mobiel: 06-46437305

Website:

blauwestadhoeve.nl

E-mail:

info@blauwestadhoeve.nl 

 
Vragen of opmerkingen kunnen worden gezonden naar  info@midwolda.nl.
Copyright 2017 , Digitale Dorp Midwolda. All rights reserved.
Laatste update: 29 januari 2016