Cultuur - Boerderijen


 

Doordat het aantal boeren in ons land de laatste jaren sterk is teruggelopen, zijn er inmiddels veel boerderijen in ons land verdwenen. Nergens in Nederland vindt u echter nog zulke fraaie herenboerderijen als in het Oldambt in Oost-Groningen. In Midwolda staan nog een aantal pronkstukjes uit het verleden. Verschillende boerderijen hebben echter geen agrarische bestemming meer, maar worden voor diverse doeleinden gebruikt.

 


 

Boerderijen in Midwolda

 

 

Boerderij Hof van Heeden Dit is boerderij "Hof van Heeden" een prachtige "Italiaanse" villaboerderij met gracht en singel. De boerderij is gebouwd in 1870 en is eigendom van Jan Bos.

 

 

Deze prachtige herenboerderij, "De Vicarie van Midwolda" genaamd, is eigendom van de zangeres Imca Marina. De boerderij is waarschijnlijk onder Italiaanse architectuur gebouwd en dateert uit 1901. Onder het voorhuis bevinden zich grote kelders die door zestien arcades met elkaar verbonden zijn. In en achter deze boerderij komen appartementen, een brasserie, een Health and Care centrum, een trouwkapel en een minitheater. De Vicarie van Midwolda

 

 

Museumboerderij Hermans Dijkstra Dit is museumboerderij Hermans Dijkstra. De monumentale Oldambtster boerderij dateert uit de periode 1858-1877. Het voorhuis is in landhuisstijl gebouwd. De schuur heeft een oppervlakte van 55x26 meter. Uit constructies in de kelder (vloeren, plafondbalken, betegeling) kan afgeleid worden, dat 250 jaar geleden hier al een boerderij heeft gestaan. De Stichting Hermans Dijkstra is eigenaar van deze boerderij.

 

 

De "Huninga's Heem", van Diet Faber en Jelle Wabnitz, is een prachtige monumentale Oldambtster boerderij voorzien van fraaie ornamenten aan de plafonds. Het voorhuis dateert uit 1890 en de schuur uit 1771. Voor de boerderij treft u een Engelse slingertuin en een Pitch&Putt-baan aan. In de voorkamers is een eetcafé gevestigd. Boerderij Huninga's Heem

 

 

Oldambtster boerderij Deze zeer fraaie Oldambtster boerderij uit 1860 is te vinden aan de Huningaweg. Het landbouwbedrijf Arts - van Rulo is eigenaar van de boerderij.

 

 

Deze prachtige herenboerderij is eigendom van de Blauwe Stad B.V. Herenboerderij

 

 

TOP

 


 
Vragen of opmerkingen kunnen worden gezonden naar  info@midwolda.nl.
Copyright © 2017 , Digitale Dorp Midwolda. All rights reserved.

Laatste update: 05 januari 2016