Vrije Tijd - Pitch&Putt


 

Op 15 september 2002 is op de grens van Midwolda en Oostwold een nieuwe Pitch&Putt-golfbaan geopend. Pitch&Putt is een op golf geënte sport dat op een klein oppervlak kan worden gespeeld. Het spel is vrij nieuw in Nederland maar wordt elders in de wereld al 80 jaar gespeeld. De baan wordt opgenomen in een Europese competitie van ervaren Pitch&Putt-spelers uit Engeland, Ierland, Italië en Frankrijk. 

Dot Pitch&Putt
Dot Eetcafé
Dot Recreatieruimte
Dot Informatie


 

Pitch&Putt kop

 

 

 

 

DE PITCH&PUTT BAAN

 

De Pitch & Putt golfbaan.Op het terrein voor de fraaie monumentale Oldambtster boerderij van Diet Faber en Jelle Wabnitz is op 15 september 2002 de nieuwe Pitch&Putt baan officieel in gebruik gesteld. Het is de vierde baan in Nederland. De baan is twee hectare groot en heeft de beschikking over achttien holes. De baan zal een onderdeel vormen van de zogenaamde slingertuinen, die bij een dergelijke boerderij hoort. De slingertuin wordt aan de hand van een luchtfoto uit 1934 weer in oorspronkelijke staat teruggebracht. Er ligt een uitdagende korte Pitch&Putt baan met een oefengedeelte bij het terras, waar u heerlijk kunt nagenieten van het spel en u verrast zult worden door de rust. De glooiende baan is uitdagend door de lengteverschillen per hole en hindernissen als bunkers (kuilen met zand), beplanting en vijverpartijen. De greens (zeer kort gemaaid gras waarin de hole is aangebracht) zijn verschillend qua grootte en vorm. Pitch&Putt wordt veelvuldig gebruikt voor personeels-, familie- en bedrijfsfeesten. Na een ontvangst en instructie kunt u, in teams van meestal vier personen, strijden om de prijzen in een Texas-scramble toernooi. Plezier is gegarandeerd, voor zowel de ervaren als de geoefende speler!
De prijzen:
Een 18-holes ronde: € 13,50;
Een 9-holes ronde: € 9,50;
3x kaart (1 pers.): € 33,50;
10x kaart (max. 2 pers.): € 106,75;
Jaarabonnement: € 350,00;

Junior (t/m 17 jaar): € 100,00;

Ochtendabonnement (ma. t/m vr. van 10.00 - 13.00 uur) € 115,00

Alle kaarten en abonnementen zijn persoonsgebonden.
De prijzen zijn inclusief gebruik van materialen en een korte instructie.

 

 

WAT IS PITCH&PUTT?

 

Een putt richting holePitch&Putt is het korte spel van het golfen op een 18-holes baan met lengtes varierend van tussen 30 en 80 meter. Alle holes hebben een par 3. Dit houdt in dat de bal in principe in 1 slag op de green gespeeld kan worden en in twee keer putten in de hole kan verdwijnen. Je speelt de baan in par wanneer niet meer dan (18 x 3) 54 slagen gebruikt worden. Men gebruikt twee clubs, waarvan 1 de putter is. Bij internationale toernooien zijn door de EPPA echter drie clubs toegestaan. Vrijwel iedereen, vanaf 8 jaar, kan het spel komen spelen. Het is niet duur en ervaring is beslist niet noodzakelijk. Het spel neemt voor geoefende spelers ongeveer een uur in beslag en in groepsverband twee uur maximaal. Beginners krijgen een korte instructie. Wanneer men voor het eerst het golfspel speelt is er direct al een redelijke score mogelijk onder de 100 slagen. Men hoeft geen eigen golfclubs (slagstokken) en ballen aan te schaffen. Men kan ze zonder extra kosten lenen in de pub. U mag met eigen schoenen de baan op, mits daar geen hakken onder zitten. Sportschoenen genieten echter de voorkeur. Pitch&Putt als sport spelen is uiteraard ook mogelijk. In Engeland en Ierland is bijna iedereen, van 8 tot 88, verslingerd aan het spelletje.

 

 

AFSTANDEN VAN DE HOLES

 

Hole nummer Afstand in meters Hole nummer Afstand in meters
Hole 1 25 Hole 10 30
Hole 2 50 Hole 11 30
Hole 3 50 Hole 12 30
Hole 4 60 Hole 13 65
Hole 5 55 Hole 14 55
Hole 6 35 Hole 15 60
Hole 7 60 Hole 16 40
Hole 8 40 Hole 17 40
Hole 9 60 Hole 18 40

 

TOP

 


 

HET EETCAFÉ

 

Eetcafé van Pitch&Putt in Oostwold.

Het sfeervolle eetcafé.

De historische boerderij wordt na restauratie vrijwel geheel toegankelijk voor het publiek. De boerderij heeft een woongedeelte uit 1890. In dit woongedeelte, met fraaie plafonds, is een sfeervol eetcafé gevestigd. Hier worden voornamelijk producten uit de provincie Groningen geserveerd. Vanuit het eetcafé heeft men, na de realisatie van het woon-, werk- en recreatieproject De Blauwe Stad, een fraai uitzicht op de Pitch&Putt baan en het daar achter gelegen meer. Voor groepen vanaf ongeveer 15 personen kan er een arrangement worden samengesteld. Na afloop van het golfen kunt u bijvoorbeeld genieten van een lunch of een warm/koud buffet. De medewerkers doen graag suggesties voor een compleet dagarrangement. Het eetcafé leent zich ook voor onder andere doeleinden zoals feesten/partijen en vergaderingen/meetingen.

 

TOP

 


 

RECREATIERUIMTE

 

Bij regenachtig weer zal de schuur uit 1771 ruimte bieden aan recreanten. Volwassenen kunnen er allerlei balspellen beoefenen, zoals jeu de boules en het kolven. Kolven is een eeuwenoud balspel dat op een kolfbaan wordt gespeeld. Deze sport wordt ook nog beoefend in West-Friesland, in de Zaanstreek en rond Utrecht.

 

TOP

 


 

INFORMATIE

 

Logo Pitch&Putt Huninga’s Heem Pitch&Putt
Huningaweg 7
9682 PA OOSTWOLD
Tel.: 0597- 552221
Fax.: 0597- 551167
E-mail: Pitch&Putt-Oostwold
Internet: Huningasheem.nl

Openingstijden: Dagelijks vanaf 09.00 uur, 's winters vanaf 11.00 uur, indien de conditie van de baan het toelaat.

Eigenaren: Jelle Wabnitz en Diet Faber

Jelle Wabnitz en Diet Faber

 

DIVERSE LINKS

 

Dot http://members.home.nl/m.dubois/gn.htm
Dot Pitch&Putt Nederland
Dot ScuBart's Pitch and Putt Place
Dot Slingertuinen in het Oldambt

 

 

TOP

 


 
Vragen of opmerkingen kunnen worden gezonden naar  info@midwolda.nl.
Copyright © 2017 , Digitale Dorp Midwolda. All rights reserved.

Laatste update: 16 maart 2014