Vrije tijd - Strand en haven


 

De noordrand tussen Midwolda en Oostwold, heeft een maritieme oppepper gekregen. Ten oosten van Midwolda is een groot strand met wandelboulevard, ligweide en een jachthaven aangelegd. Vanuit de jachthaven kunt u een rondvaart maken. Bij Oostwold is een wandelpier met aanlegsteiger gerealiseerd. Op deze pagina wordt u hierover nader geÔnformeerd.

 

RecreŽren aan de Noordrand
Beheer jachthaven Midwolda
Rondvaarten op het Oldambtmeer
Bootverhuur en Zeilschool
Paviljoen De Waternimf
De wandelpier


 

 

 

De Noordrand van het Oldambtmeer tussen Midwolda en Oostwold heeft een maritieme oppepper gekregen. Op donderdag 25 november 2004 ging de gemeenteraad van Scheemda in ruime meerderheid akkoord met de plannen. "Een recreatieve en toeristische impuls voor het gebied en vooral voor de dorpen Midwolda en Oostwold", aldus de toenmalige wethouder Bť Zwiers van de gemeente Scheemda.

 

Jachthaven en strand

 

 

Jachthaven en het strand.

 

In september 2005 is men begonnen met de aanleg van het strand met zonneweide van ongeveer 2 hectare, een wandelboulevard en een jachthaven die op termijn plaats moet bieden aan 499 boten. De jachthaven van Midwolda biedt op dit moment plaats aan ongeveer 200 plezierboten. Aangezien een forse toeristische impuls wordt verwacht is de mogelijkheid aanwezig om in de toekomst verder uit te breiden. 

 

Jachthaven ten oosten van Midwolda.

 

Bij het strand zijn speelvoorzieningen. De wandelboulevard met talrijke bankjes, krijgt in de toekomst een doorsteek naar de Niesoordlaan in Midwolda. Bij het strand is een parkeerplaats voor 265 personenauto's en 24 campers aangelegd. Er komen verder nog havengebouwen, horecagelegenheden, winkels en een dorpsplein.

 

Regels op het strand en het Oldambtmeer

 

 

Midwolderstrand aan het Oldambtmeer.

 

De vaarsnelheid, op het Oldambtmeer is beperkt tot 12 km/h. In de havens en woongebieden is de snelheid 6 km/h. De handhaving van de vaarregels wordt door de (water)politie uitgevoerd. Hiervoor is een snelle politieboot aangeschaft. Om een veilig en aangenaam verblijf van de recreanten op het Oldambtmeer, de aansluitende woongebieden en het strand te bevorderen zijn er waterregels vastgesteld. Neem even de tijd om u op de hoogte te stellen van deze regels.

 

 

Foto's van het Midwolderstrand.
 

 

 

 

Sluizen naar het Oldambtmeer


Bediening sluizen 

De sluizen kan iedereen bedienen met een sleutel of pasje die te verkrijgen is bij de jachthaven in Winschoten, tel. 064601 6291 en bij de VVV Oldambt tel. 0597700270.

Openingstijden sluis

Van 08.00 tot 22.00 uur, van 1 mei tot 1 oktober. Buiten het vaarseizoen op afspraak. Informatie bij Waterschap Hunze en Aa's tel. 0598 693 800.

 

TOP

 


 

 

 

De gemeente Oldambt heeft het beheer van de jachthaven overgedragen aan Watersportbedrijf Huninga's uit Oostwold. Bij dit bedrijf kunt u terecht voor het huren van een ligplaats aan een bootsteiger in de haven. U kunt hier tevens terecht als u gebruik wilt maken van de boothelling.

 

Boothelling

 

Het gebruik van de trailerhelling is gratis.

Parkeren van de auto en/of boottrailer op het haventerrein is niet toegestaan.

 

Tarief ligplaatsen in 2016

 

De dag-, week- en maandtarieven en de tarieven voor een zomerseizoen, winterseizoen en het jaartarief, voor boten van 5 t/m 15 meter, kunt u hier downloaden.

 

Informatie

Jachthaven Midwolda

Havernmeester: Thijs Huisman

Strandweg 1

9681 BK Midwolda

Mobiel: 06-52307528

Website: Watersportbedrijf Huninga's

E-mail: info@watersportbedrijfhuningas.nl

 

TOP

 


 

 

 

Pieter Dekker Rondvaarten

 

U kunt vanuit de jachthaven van Midwolda met de rondvaartboot Windschere, van Pieter Dekker Rondvaarten, een rondvaart maken op het Oldambtmeer. Het Oldambtmeer heeft een oppervlakte van maar liefst 800 hectare. De fraaie rondvaartboot is 15 meter lang en biedt plaats aan maximaal 50 passagiers.

 

 

Rondvaart op het Oldambtmeer

Iedere zondagmiddag vanaf 13.30 uur (zie de klok in de haven) zijn er rondvaarten op het Oldambtmeer. Een rondvaart, met uitleg over het gebied, duurt 75 minuten.

Kosten

Volwassenen € 9,50 p.p..

Kinderen van 5 t/m 10 jaar € 5,00 en kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee.

Groepen van 20 tot maximaal 50 personen kunnen reserveren voor een tijd die hun zelf het beste uitkomt.

 

Informatie

Pieter Dekker Rondvaarten

Jachthaven Midwolda

Strandweg 1

9681 BK Midwolda

Tel: 0597-561717

Website: www.dekkerrondvaarten.nl

E-mail: info@dekkerrondvaarten.nl  

 

TOP

 


 

 

 

Het is prachtig zonnig weer en u hebt zin om eens lekker uit te waaien. Op het fraaie Oldambtmeer met een oppervlakte van maar liefst 800 hectare kunt u daarvoor prima terecht? U kunt in onze jachthaven bij verschillende bedrijven terecht voor het huren van een zeilboot of een sloep. Eventueel kunt u les krijgen van een gediplomeerde zeilinstructeur. Iedereen kan vanuit onze jachthaven dus leren zeilen.

 

 

Zeilschool Bootverhuur Blauwestad

 

Eigenaar Thijs Huisman van Zeilschool Bootverhuur Blauwestad is een jonge enthousiaste ondernemer die u samen met z'n instructeurs graag de kneepjes van het zeilen wil leren. Het bedrijf heeft de beschikking over open zeilboten van het type Polyvalk en een Fox 22 kajuitzeilboot. De polyvalk is de perfecte zeilboot om een dag lekker mee op het Oldambtmeer te varen. Het watersportbedrijf kan zeilcursussen en arrangementen voor bedrijven, verenigingen, families en scholen verzorgen.

 

Zeilschool Bootverhuur Blauwestad

 

Zeilcursussen met de Polyvalk of Fox 22

  • zeilcursussen voor volwassen en kinderen vanaf 12 jaar;
  • Flexibele lestijden: doordeweeks, het weekend, overdag of ’s avonds;
  • individueel les of in groepjes van twee of drie personen;
  • zeilboten van het type Polyvalk of de Fox 22 kajuitzeilboot;
  • lessen afgestemd op het niveau van de cursisten.

 

Bootverhuur

  • open zeilboten van het type Polyvalk, met en zonder buitenboordmotor;
  • kajuitzeilboot van het type Fox 22;
  • verhuur per dagdeel, dag, weekend of week.

 

Arrangementen
In samenwerking met de Blauwestadhoeve biedt het bedrijf arrangementen aan voor kleine en grote groepen. Gezinnen kunnen kamperen en zeilen, fietsen en zeilen of gebruik maken van een Bed, Boat & Breakfast arrangement. Bedrijven en verenigingen kunnen onder andere vergaderen & zeilen, een GPS-ontdekkingstocht over het meer maken of een zeilwedstrijd houden. Voor scholen kan een complete schoolkamp of een werkweek op en rond het water worden georganiseerd.

 

Informatie

Zeilschool Bootverhuur Blauwestad

Jachthaven Midwolda

Strandweg 1

9681 BK Midwolda

Tel: 06-17052015

Website: Zeilschool Bootverhuur Blauwestad

E-mail: info@zeilschoolblauwestad.nl 

 

 

Watersportbedrijf Huninga's

 

Verhuur Polyvalken

Watersportbedrijf Huningas heeft zich gespecialiseerd in de verhuur van Polyvalken aan groepen, scholen, bedrijven, verenigingen en instellingen. Ook kunt u er als individuele huurder terecht. U krijgt altijd een complete, schone en goed onderhouden zeilboot mee. Eventueel kunt u les krijgen van een ervaren zeilinstructeur.

 

Verhuur van sloepen

Met deze sloepen kunt u heerlijk over het Oldambtmeer en omgeving rondvaren. De boot heeft uitstekende vaareigenschappen en is uitgerust met een boegschroef waardoor het manoeuvreren wel erg gemakkelijk is. De boot is voorzien van een inboard-dieselmotor.

 

Informatie

Watersportbedrijf Huninga's

Jachthaven Midwolda

Strandweg 1

9681 BK Midwolda

Tel: 0597-551528, Mobiel: 06-52307528

Website: Watersportbedrijf Huninga's

E-mail: info@watersportbedrijfhuningas.nl 

 

 

Blauwestadhoeve BV

 

Verhuur van De Watervogel

De Watervogel is een klassieke sloep voorzien van een electromotor. Met deze sloep kan men zeilend of met behulp van de electromotor bemande excursies maken en genieten van de prachtige omgeving.

 

Zeilsloep de Watervogel

 

Fiets en boot arrangement

Arrangementen waarbij men per fiets en per boot het meer verkend. Een voorbeeld: vijf mensen doen de waterexcursie, terwijl vijf anderen gaan fietsen. Onderweg ontmoeten ze elkaar en wisselen de groepen.

 

Zeilschoolarrangement
Gasten van Blauwestadhoeve kunnen als arrangement zeilboten (valken) en sloepen huren.

 

Zeilles in uw eigen boot

Speciaal voor zeilbooteigenaren uit Midwolda en Oostwold bestaat er de mogelijkheid om zeilles te krijgen in uw eigen boot. Voor inlichtingen en reserveringen: 06 46437305.

 

Informatie

Blauwestadhoeve BV

Hoofdweg 156

9681 AL Midwolda

 

Tel: 0597-554055, Mob. 06-46437305

E-mail: info@blauwestadhoeve.nl

 

TOP

 


 

 

 

Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij paviljoen De Waternimf. Het paviljoen heeft een groot terras met een fraai uitzicht over de jachthaven en het Oldambtmeer. Ook voor feestjes en vergaderingen kunt u hier terecht.

 

Paviljoen De Waternimf.

Paviljoen De Waternimf.

 

Informatie

Paviljoen de Waternimf

Eigenaar:  Adrie Plat

Jachthaven Midwolda

Strandweg 2, 9681 BK Midwolda

Tel: 06-11157217, e-mail: info@dewaternimf.nl.

 

TOP

 


 

 

 

Bij Oostwold is bij de Noorderringdijk een pier aangelegd, waar vaarrecreanten maximaal voor een dag en nacht mogen afmeren. Verder is er een parkeerplaats met 160 plekken aangelegd. Door de ontwikkeling van de Noordrand zijn de dorpen Midwolda en Oostwold middels een prachtige fietspad onderling bereikbaar geworden.

 

De wandelpier bij Oostwold

 

De kosten voor de plannen bedragen ruim 3,67 miljoen euro. Het meeste geld is beschikbaar gekomen uit diverse subsidiepotten. De werkzaamheden zijn Europees uitbesteed.

 

 

De wandelpier bij Oostwold.

 

 

 

TOP

 


 

 

 

 

Jachthaven Midwolda

 

De grote jachthaven

 

Er is een jachthaven aangelegd met op termijn ruimte voor 499 boten en diverse havengebouwen.

 

 

 

 

 

 

Strand

 

Strand en boulevard

 

Het fraai zandstrand met ligweide van maar liefst 2 hectare is gesitueerd ten oosten van Midwolda. U kunt heerlijk over de boulevard langs het strand wandelen.

 

 

 

 

 

 

Wandelpier Oostwold

 

De pier bij Oostwold

 

Bij de Noorderringdijk in Oostwold is een pier met aanlegmogelijkheden voor een dag en nacht.

 

 

 

 

 

 

Fietspaden rond het Oldambtmeer

 

Fietspaden

 

De dorpen Midwolda en Oostwold zijn via een prachtig fietspad met elkaar  verbonden.

 

 

 

 

 

 

Recreatie-eiland bij Oostwold

 

Recreatie-eiland

 

Ten westen van de pier bij Oostwold ligt het eiland De Kikkerberg. Hier kan men liggen zonnen en genieten van de fraaie omgeving. Ook is daar een wand aangelegd waar oeverzwaluwen kunnen nestelen.

 

 

 

 

 

 

Zwemmen in het Oldambtmeer.

 

Het Oldambtmeer

 

Het fraaie Oldambtmeer met een oppervlakte van maar liefst 800 ha. is een eldorado voor badgasten en watersporters.

 

 

 

 

 

 

Het moderne toiletgebouw.

 

Toiletgebouw

 

De haven is voorzien van een modern toiletgebouw.

 

 

 

 

 

 

Sanitaire voorzieningen.

 

Water en stroom

 

Langs de steigers zijn overal voorzieningen aangebracht voor drinkwater, electriciteit en afvalwater.

 

 

 

 

 

 

Zeilscholen en bootverhuur.

 

Zeilschool en bootverhuur

 

In de haven zijn twee zeilscholen gevestigd. U kunt er een (zeil)boot huren of zeilles nemen

 

 

 

 

 

 

 

Blauwestad

Elfenbank 100
Postbus 94
9670 AB Winschoten
Tel. (0597) 47 10 10
Fax (0597) 47 10 19
E-mail:
info@deblauwestad.nl

 
Vragen of opmerkingen kunnen worden gezonden naar  info@midwolda.nl.
Copyright © 2017 , Digitale Dorp Midwolda. All rights reserved.
Laatste update: 13 april 2016